tisdag 31 mars 2015

BLEH


Åh, bloggen, vad i helvete ska jag göra med dig? Var får lilla du plats i denna värld av perfekt redigerade bilder á systemkamera när jag bara har en webcam + iphone? Mitt i alla pasteller och listor, DIYs, äventyr, storstadsromantik och organiserade inlägg. Alla bloggar verkar vara så nischade, men du är fan mer som jag - helt fakkin' vilsen och oordnad och spretig och deppig.

Jag känner att jag inte har något att berätta längre. Alla tankar om systraskap, feminism och potentiella blogginlägg verkar vara lagrade på en mapp som kräver ett lösenord jag inte har listat ut än. Eller så har min hjärna råkat ut för ett virus, vilket inte är så konstigt då jag ingen gång i mitt liv har garderat mig med ett skydd. 

Readerz, don't mind my sentimentala dravel ovan ^. MEN:

Har ni nåra heta tipz om hur en kan få någon som helst kreativ inspiration tillbaka? Vad vill ni läsa om här? Vad gillar ni med (det som en gång var) den här bloggen? Och vad ska jag kasta långt åt fanders?

Just nu känner jag bara en jobbig känsla kring allt som har med den här bloggen att göra, och det vill jag ju inte då jag gillar den egentligen.

Plus att jag känner mig guilty, för ni klickar ju trots allt in här varje dag.

Tack på förhand,  puss i cyberspäce.

torsdag 19 mars 2015

#TBT

HAPPY #TBT-DAY! För att ära denna veckoliga happening kommer här ett tiny gäng tbt:s. Håll tillgodo!

En outfit

^jag nån gång under det bästa årtiondet i wuuurd history dvs 90-tale'. Skulle så jävla lätt kunna bära samma outfit idag om vi skippar lugghelvetet.

Ett utvik


^Badbrudar på köksgolv i december i väntan på sommaren

Ett spel




En frisyr


En video

 

^en film jag gjorde för typ ett år sen innehållandes mina kompisar.

En låt
E-type - Free like a flying demon

En gif

söndag 15 mars 2015

THEY CALL ME VÅRDEPRESSION, IM BACK, IM BACK

10 ANLEDNINGAR ATT MISSTÄNKA ATT MIN VÅRDEPRESSION ÄR TILLBAKA:


1. Jag känner ett extremt stort behov av att flytta in i mina mjukisbyxor.
2. Jag känner ett extremt litet behov av att ta hand om min hygien.
3. Jag har ångest över att borsta mitt hår. Liksom kolla där uppe^ och observera att jag håller i en (1!) slinga, men hela håret hänger fast i det.  ~*dreadz made by depression*~ Tur att jag har investerat i en tangle teezer <-- tips till alla med depp-tovor eller tovigt hår i ö.h.t.
4. Musiken jag lyssnar på är enbart den som påminner mig om tidigare love interests och på så sätt straffar jag mig med faktumet att inga av dem ledde till ett uns löve at all.
5. Jag har extrema singelkomplex och längtar tills fiskmåsarna kommer tillbaks. Förhoppningsvis kan de skita på ett (helst alla, men kan jag inte få allt så åtminstone ett) äckligt kärlekspar som kladdar på varandra i offentligheten :-)
6. Jag känner mig värdelös pga ingen är kär i mig.
7. Jag blir ledsen då jag som feminist och GRRRL-powerentusiast vet att tjejer are strong enough 2 live without u boys, men inte tänker så om mig själv.
8. Jag är obekväm hela tiden.
9. Jag vill helst bara se film eller The Office.
10. Det faktum att jag ens skriver det här inlägget i stället för att gå in till min roomie och be om en kram.

Sorry för gnäll. Fast sorry, not sorry, diz iz mah blog and i don't give a fuck.

~*springer iväg och knaprar d-vitamin*~

onsdag 11 mars 2015

HUR KAN DU PRAKTISERA SYSTRASKAP?

Blev inspirerad av eminenta Hej Blekk's inlägg om att praktisera feminism, så här kommer ett inlägg om vad en kan göra för att praktisera systraskap:



- Snacka inte skit om tjejer. Kanske kommer du inte älska alla tjejer du möter, fine, men snacka inte illa om tjejer. Någonsin. I denna mens world måste vi hålla ihop.

FET PS! Av erfarenhet kan jag avslöja att när en aktivt slutar snacka skit om tjejer slutar en att leta fel dessutom vilket leder till den awesome insikten att majoriteten av alla brudar en möter är så inihelvete bra peepz.

- Supporta dina kreativa medsystrar. Vare sig det rör sig om ett band, en konstnär, en bloggare, what evvs - dela dela dela på sociala medier. Spamma sönder hela internet med ascoola och kreativa b-rudar.

- Gör en spotifylista med kvinnliga band/artister. Här är min.

- Stå upp för dina systrar på krogen. Tror alla kan känna igen sig i att bli tafsad på/se någon annan tjej bli tafsad på av en rude dude när en är ute. Vågar du inte konfrontera killen själv kan du ta hjälp av kompisar eller av krogvakt eller annan personal.

- Stå upp för dina systrar om de blir kränkta eller orättvist behandlade.

- Ha så många tjejhäng du kan. Vare sig det är middag, film, spelkväll eller en utgång! Det finns fan inget roligare än att hänga med brudar!

- Titta på filmer om tjejer. Allt för många filmer handlar om män. ~*ZNARK*~ Tips: The to do list, Mean Girls, Clueless, Fucking Åmål, Tjenare Kungen, Bring it on, Blue Crush, Wip it, Juno etc osv.

- Don't hate on the other woman. Har din love interest träffat en ny tjej eller kanske t.o.m. varit otrogen - hata inte på tjejen då det aldrig är hennes fel. Tänk istället att din L.I. är ett arsel med god smak.

- Ge tjejer komplimanger baserade deras på awesome egenskaper och personlighetsdrag! Hjälp till att stärka varandras självförtroenden och stötta varandra!

måndag 9 mars 2015

GREAT SUCCESS

Med anledning av förra inlägget:
Lite gnäll verkar vara lika med GREAT SUCCESS ~*BORAT*~

Så, då är jag tillbaks i detta emotional mode:



Följt av den här känslan:


   

Tack Flora.
<3<3<3

DA ALMOST FAMOUS MANDA

Måndag morgon och solen skiner. En bra dag. Kollar bloglovin. Kollar populära inlägg. Ser att Flora har lagt upp "10 FRÅGOR OCH SVAR OM BRUDAR" och jag bah JAG HAR JU FAKKIN' S K A P A T DEN LISTANNNNNN!!1111 :0:0:0  (obs längst ner i länkade inlägget)

Så jag kände liksom, fan this is it. En stor niotillfem:ig blogg (close enough till niotillfem herself lix) har gjort min lista och länkat till mig. Massa nya peepz, nya followers, mitt jävla namn kommer skrivas i blogghimlen osv. ~*storhetsvansinne*~

Ja, jag kände allmänt såhär:


Med ett leende klickade jag mig in på Floras inlägg. Och fann detta:

WUUT?!?!?!11111 WUUUUUUUUUUUUUUUTT?!?!?!?!?!?! THE?!?!?!?!!?!? FAAAAAAKKK?!?!?!



~* SÅ NÄRA MEN ÄNDÅ SÅ INIHELVETE LÅNGT BORTA *~

Så. Mitt bloggkändisskap är fortfarande inte existerande.

Fan.


tisdag 3 mars 2015

MILLAN.

Fina vän, kanske är du den som ser upp till mig mest. Du lyckas alltid poängtera kvalitéer som jag inte ser hos mig själv. Fast så har du alltid varit. Du ser det bästa hos så många och ger alla människor en ärlig chans att få vara en del av ditt häng.

Kanske borde borde du se dig själv som du ser mig, för vi är jävligt lika varandra ändå:
- vi är inihelvete snälla
- vi är fashiön
- vi är systerskap:iga
- vi är bra vänner
- vi är bra på att dricka boxvin direkt ur pipen på boxen
- vi är roliga
- vi är skrattiga
- vi är omtänksamma
- vi är kramiga
- vi är bra på att laga mat
- vi är bra på att posera
- vi är GIRL POWER.

osv osv etc etc i evighet.

DESSUTOM är du den modigaste jag vet. Du är alltid 100% genomärlig mot andra, du kan säga ifrån om du känner dig trampad på och du vågar att blotta dina feelingz även om det känns som fan. Du är något att se upp till och du borde krama om dig själv varje dag för allt du är och allt du gör.



Den här bilden är från juni 96/97:ish och vi skulle göra ett framträdande till en låt jag inte kommer på vad den heter. När vi klev upp på trasmattan som agerade ~*stora scenen*~ inför alla föräldrar och barn och fröknar och randomz tappade vi hela framträdandet. Vi stod där på mattan och såg antagligen lika vilsna ut som på bilden genom hela numret. Det blev flopp och inte alls som vi tänkt oss.

Millan, livet kommer antagligen inte bli som vi tänkt oss alla gånger, men även om vi failar rejält kommer vi stå där tillsammans.

Precis som när vi var små.

måndag 2 mars 2015

ETT LIVSTECKEN

Tänkte bara kika in och göra notis om att jag lever och sådär. Samtidigt får ni ett insta-spam, vilket egentligen känns onödigt då jag antar att ni flesta som följer mig här även följer mig på instagram. Men uuh, whatevvs.


Sen Bea har flyttat in med mig i läggiz har livet mest gått ut på att leka vuxen. Dvs storhandla mat, köpa snus på stock, planera middagar och äta tillsammans vid köksbordet. Bea är da bomb på frukost vilket är en livsstil jag försöker att haka på nu.


Annan fördel med att bo ihop: att göra så mycket tillsammans med någon. T.ex. åka buss tillsammans....


...tjuvdricka medtagen öl på nykter tillställning tillsammans och med kompis-Edgar...


...och ta sovmornar tillsammans. Jag har egentligen ett eget rum ju, men jag har inte sovit allt för många nätter där än, utan jag och Bea trängs istället i hennes säng. Totally worth it när en får vakna till den fantastiskt tumblr-hipstriga blommor+pastellhår+stjärt-vyn ovan.

Att leva ihop med en kompiiz gör vardagslivet dubbelt så jävla kul helt enkelt.


I övrigt har jag pullat off två fantastiskt jävla nittitaliga outfitz i helgen. :-) :-) :-) :-) Nittitale' gör mig glad.


Och avslutningsvis väääärldens bästa jävla bild på mig och  min favoritperson i hela världen, nämligen min systerson. Blir så inihelvete varm i magen av att hänga med honom.